duminică, 5 octombrie 2008

Magia alba,cum poi invata si cum o poti practica

Un loc sacru in care poti gasi textele magice pentru nevoile tale...
Intimplator, cautand prin biblioteca mea am dat peste o carte scrisa de CIRESICA una dintre marile noastre vrajitoare (Nepoata Vrajitoarei "Mama Omida") pentru care, eu unul, am un profund respect. Nu contest nici o clipa puterea dansei in arta magiei si chiar sunt sigur ca este una dintre adevaratele vrajitoare ale noastre care poate face vraji pline de "har" de la Dumnezeu si nu este o impostoare care alearga dupa bani si dupa alte bogatii. Le are deja. De ce imi permit sa public aceste documente aici?....pentru ca la sfarsitul acestei carti Dna. Ciresica scrie.....
" Cititorule, poti face cu aceste pagini ce vrei, dar dupa ce le vei citi nu vei putea nici sa le uiti, nici sa le dispretuiesti. Daca ai avut indrazneala sa deschizi aceasta carte si daca vrei s-o urmezi pana la capat, trebuie sa stii ca ea poate face din tine un rege sau un smintit. Daca esti puternic, ea iti va fi sprijin la nevoie,m daca esti curat, iti va fi lumina, iar daca esti intelept, ea va fi coroana intelepciunii tale. Puterea vrajilor mele, taria magiei albe se afla in aceasta carte. Ea in sine este un talisman ce va poate feri de multe rele care pandesc din zona oculta a existentei noastre"
CIRESICA
....motiv pentru care nu am stat pe ganduri, vazind ca cererea de texte magice este foarte mare, si m-am hotarat sa public jrajile si modul de "construire" in acest capitol. Pentru Dna. Ciresica nu pot face decat un singur lucru si anume sa-i public adresa:
Orasul Buftea
Str. Padurii nr.3
Bine ai venit in pagina de texte pentru vraji. Pentru cine nu are experienta in arta compunerii textelor pentru vraji, un cuvint de atentionare....aceste pagini contin texte despre Magie Alba, Neagra si Gri. Magia Neagra este pusa in aceasta pagina doar cu scop educational. Cei care doresc sa practice Magia Neagra trebuie sa inteleaga legile Universului....Ce pleaca de lunga noi se poate intoarce linga noi! Daca trimiti diavolul afara se poate intimpla sa se intoarca si sa-ti bata la usa. Da este si magie Gri! Magia Gri este magie Alba intoarsa in magie Neagra. Sa spunem ca faceti o vraja pentru a obtine bani, dar o luna mai tirziu cineva drag va moare si va lasa mostenire niste bani. Ceea ce la inceput a vrut sa fie Magie Alba era de fapt Magie Gri care s-a transformat in Magie Neagra. Vedeti? Magia Gri este magia care poate transforma Albul in Negru. Chiar daca nu intentionezi sa vrajesti pe cineva este posibil sa o faci., va trebui sa accepti responsabilitatea Karmica. Inca odata...Ce pleaca de linga noi se poate intoarce linga noi! Deci sa-i dam drumul...
Ce vrei de fapt? Tineti minte...aceste magii sunt adunate de prin tot internetul si de prin carti foarte vechi de magie ce le am in biblioteca personala asa ca nu-mi trmiteti e-mailuri cu referire la textele date!
CEEA CE TREBUIE CUNOSCUT INAINTE DE A INCEPE ORICE FEL DE VRAJA!!!
Sfaturi de baza pt. incapatori
Pentru toti incepatorii, care vor patrunde pe tarimul vrajitoriei. Tineti minte legile ce trebuie sa le respectati si pe care nu le veti scapa din vedere nici o clipa.
Nu folositi magia pentru razbunari Nu folositi nimic nepermis in ziua duminicii, inainte de apusul soarelui Inainte si dupa vraja, faceti o rugaciune Nu spuneti nimenui ceea ce va dezvaluie ingerul pazitor Nu folositi cuvinte pe care nu le intelegeti Nu cereti spiritelor sa faca rau Curatati totdeauna locul, maturindu-l de sase ori, in sase directii diferite Nu mancati carne inainte si dupa vraja Curatati-va corpul si hainele Trei zile inainte de ritual, nu dormiti cu nici un chip in timpul zilei Feriti-va inainte sau intre vrajitorii sa atingeti un om mort sau un muribund Toate descantecele le veti spune clar, cu voce tare. Nu ridicati tonul niciodata in timpul descantecului Daca spiritul va spune ca o anume vraja nu trebuie facuta, nu o faceti si nu repetati cerinta facuta, vreme de sapte zile. Unelte Trebuincioase
Pentru a purcede la orice fel de actiune de magie, trebuie sa aveti anumite instrumente. Ele vor fi descantate inainte de folosire, stropite cu apa magica, cu sare si cu cenusa, unse cu ulei sfant si suflate de patru ori cu aer din propria suflare. Multe sunt sculele unei vrajitoare. Multe sunt cele de care se foloseste pentru a descanta si a face farmece, dar putine sunt cele care sunt vazute de ochii profanilor.
In functie de farmec sau vraja trebuie sa ai.......
fusul - din lemn de cires sau de paltin, lucrat de mana si neatins de scula de fier lingura de lemn - care poate sa fie noua sau veche ghiocul - pe care vei invata sa-l asculti un lacat nou cu trei chei - pentru legari si dezlegari o sfoara din fir de urzica - subtire dar rezistenta, cu o lungime de cel putin doi metri foarfeca cu maner de argint oala de lut noua - pentru apa neinceputa un cutit cu varf - numai cu maner din lemn, despicat la lumina lunii. Cutitul, unul din instrumentele de baza ale vrajitoarelor, nu trebuie sa vada niciodata lumina soarelui sare si grau neincoltit, luate de la priveghi o pungulite cu pamant - pamantul sa fie luat de la capul gropii sapata pentru o fecioara aripa de peste - pe care vrajitoarele o folosesc pentru intoarcerea farmecelor date pe ape os de pisica neagra - pentru intruparea celui nevazut dinte, os si unghie luate de la mort - pentru ducerea si aducerea inapoi a farmecelor facute la marginea dintre lumea asta si lumea cealalta osul din capul pieptului (iades) de la un cocos negru, fara pana alba, care sa fi implinit un an, dar nu mai mult de un an si jumatate furca cu doi dinti - care este intepatoarea spiritelor (magie neagra!!!) vartelnita - locul de la portile iadului Vrajitoarele descinta toate acestea, peste foc, la miezul noptii, cind se aude primul cantat al cocosului la vartelnita. Adica intr-un loc unde sunt vartejuri pe o apa curgatoare. Aceste locuri sunt putine si stiute de vrajitoarele care au trecut de rangul intai.
Pentru incepatori nu este recomandat cu nici un chip a merge la vartelnita, caci este unul dintre cele mai periculoase locuri ale magiei albe si negre. La vartelnita, la incurcatura de ape, se lucreaza numai cu duhuri si trebuie mare putere pentru a le stapani. Nici o iota din ritual nu trebuie uitata sau sarita, iar intre primul si al treilea cant5at de cocos, totul trebuie sa fie terminat, in tacere si fara nici o vorba in plus. Asta pentru ca la vartelnita, in aceste locuri speciale, portile iadului sunt cele mai aproape de lumea aceasta si a le tulbura deschiderea sau a gresi chemarile poate sa insemne sfarsitul pentru un nestiutor in ale magiei.
De vartelnita se folosesc rar chiar si marile vrajitoare. Si numai in anumite nopti, cind portile se deschid si cand vraja are putere de noua ori mai mare, iar Lumina si Intunericul se afla in pace si in echilibru intre lumea aceasta si cea de dincolo. Acolo, la portile iadului, se fac in secret marile ritualuri ale magiei negre, se trimit blesteme si se cer dezlegarile cele mai grele. Aici se fac vrajile cu argint viu, cu foc si cu apa, vrajile de dezlegat si cele care nu mai au intoarcere. De aceea, nici unuia dintre incepatori nu-i este permis sa patrunda in preajma vartelnitei si nu este recomandata sub nici un chip folosirea sau cautarea ei de catre acestia.
Unde si cu ce se fac lucrarile vrajitoresti?
Incepeti prin a va pregati o camera libera, care va folosi numai pentru aceste lucrari. Peretii vor fi albi si este necesar sa stiti incotro este vestul si estul, nordul si sudul. Centrul camerei va fi gol, pentru trasarea cercului magic.
Masa pe care vor fi asezate instrumentele descantate nu poate fi din metal si nu poate contine metal, fie chiar cuie, suruburi sau incuietori pe la sertare. Acoperitoarea mesei trebuie sa fie obligatoriu din panza alba si nicidecum din plastic sau alte materiale, iar in camera se va afla neaparat si o oglida mare.

Acum puteti trece la alegerea instrumentelor asa cum au fost aratate mai sus. Timpul in care le veti procura depinde de hotararea ce-o aveti de a practica magia. Cele descrise sunt sculele cel mai des folosite la descantece si vraji, dar nu este obligatoriu sa le aveti pe toate.
Cand pregatirile sunt gata, toate acestea trebuie descantate si ursite in numele unui spirit puternic ce va va fi de ajutor in lucrarile ce le veti intreprinde. Se dau deoparte instrumentele din lemn de cele de metal, din lut ars ori nears, fire toarse, urzeala ori din alte materiale. Toate acestea se acopera apoi cu o panza mare alba si se lasa nemiscate doua zile si doua nopti, timp ce il veti petrece postind si rugandu-va. Ogilnda trebuie si ea acoperita in tot acest timp, pentru a fi ferita de influente rele.
Pe masa, veti pregati un vas de sticla cu sare marina cat mai pura si cu cenusa de lemn. In cea de-a treia zi, cea in care veti ursi toate sculele, aduceti din afara casei un vas cu apa, de la o fantana din care nu s-a scos in acea zi apa ori de la un izvor. Daca este posibil, faceti acest lucru inainte de rasaritul soarelui. Apa trebuie sa fie neprivita si nevorbita sau, cum se spune sa fie neinceputa. Pentru aceasta, pe tot drumul catre si de la locul din care luati apa, nu vorbiti cu nimeni, pe oricine ati intalni. Vasul trebuie dus si adus numai cu acoperiotare din panza sau lemn. Vasul cu apa va fi pus in camera pregatita si se lasa neclintit, pina la apusul soarelui.
Acum este momentul sa incepeti.
Intreaga masa se descopera de panza de pe ea, iar apa la fel. Aprindeti sapte boabe mari de tamaie, apoi puneti mainile deasupra vasului cu apa si suflati de trei ori peste ea, peste sare si peste cenusa. Apoi se descanta in felul urmator:
Ursirea uneltelor magice
Foc, Pamant, Aer si Apa
Binecuvantate fiti
Semn al leului si al cerului
Semn al tuturor celor de sus
Binecuvantate fiti
Luna, ispita noptii
Intuneric si lumina
Binecuvantate fiti
Nord si sud si est si vest
Verde, rosu si violet
Alb si negru,
Binecuvantate fiti
Puteri din est
Puteri din vest
Puteri din nord
Puteri din sud
Binecuvantate fiti
Stalpi de potop si stalpi de foc
Sangele pamantului
Adorat si invocat
Binecuvantate fiti
Inalt si adinc
Apa si pamant
Binecuvantate fiti
Acum si pururea si-n vecii vecilor
Amin!

La sfarsit faceti pe sticla oglinzii o cruce mare cu degetul inmuiat in ulei de masline si aprindeti candela. Acum, toate instrumentele magice pot fi folosite la tot ce veti intreprinde.


TALISMANE APARATOARE
Se cuvine sa spun cateva cuvinte si despre caile de a va pazi si apara de lucrari rele. Cele mai puternice aparatoare cunoscute de mii de ani in magie sunt talismanele. Ele sunt facute de marile vrajitoare si sunt lucrate pentru o cerinta anume. Fiecare talisman este unic si este facut pentru o singura persoana si ursit numai pentru apararea acesteia. De aceea, nu va pot spune decat cateva indrumari generale despre "marile aparatoare" ale zilelor si noptilor. Sfatul meu este acela de a apela la o vrajitoare de rang inalt pentru a va face un talisman caci este greu si complicat sa confectionati singuri unul, caci este sarlatanie si nu va poate apara deloc.
Pentru incaput, este bine sa tineti minte ca un talisman de dezlegare si de aparare nu are nici un efect decat daca este purtat dupa ce asupra persoanei s-a facut o dezlegare de vraja. Si tot astfel, daca el este pierdut, furat ori incredintat altei persoane, aceasta persoana, il poarta degeaba. Vraja rostita nu o apara, caci nu este facuta decat cu efect direct, iar numele rostit lucrarii este destinat, este fix si pastrat cu sfinteala.
Am sa va arat in cele ce urmeaza cum puteti totusi confectiona talismane mai simple, cum trebuiesc ele protejate, la ce sa le intrebuintati si ce sa inscrieti in ele. Un "mare talisman" trebuie sa il faceti pentru voi insiva. El este scump si dificil de preparat, dar este de mare folos caci va poate oferi protectie in timpul lucrarilor vrajitoresti pe care le faceti.
DESPRE SEMNUL LUI SOLOMON
La ce sunt bune talismanele? Cele simple au putere indreptata fix doar spre un anume scop. Feresc de boli, de accidente anume destinate persoanei respective, de lucrari mici, dar trimise prin magie neagra, de foc si de raniri cu obiecte taioase si ascutite sau de lucrarile rele de spurcare si otravire. Talismanele ce nu sunt pregatite special se fac dintr-un obiect de aur sau de argint, din arama rosie batuta cu ciocanul, din cositor topit intr-o forma anume sau dintr-o bucata de piele de miel negru, de vitel nascut mort ori de pisica neagra. Materialul se alege dupa reguli complicate si se urseste intotdeauna inainte de a fi folosit. Talismanul este un semn de protectie ce trebuie purtat tot timpul asupra persoanei careia i-a fost destinat. Pe el se deseneaza anumite cuvinte si semne ce s-au transmis din vrajitoare in vrajitoare de cand se stie lumea. Sunt si semne care dau putere asupra unui duh anumit, sunt si semne ce se pot face direct pe piele si care au putere speciala, dar acestea apartin in mare parte magiei negre si este oprit si foarte periculos a vorbi despre ele.
A lucra un talisman nu este un fapt simplu asa cum ati crede. Mai ales "marele talisman", cel caruia i se mai spune" semnul lui Solomon" da celui ce il poarta putere fara margini asupra celor facute si nefacute si chiar asupra diavolului, dar il si poate pierde daca acesta nu are putere si nu isi cunoaste limitele. In lume nu sunt, la ora aceasta, decat 10 talismane cu acest semn, iar la noi in Romania se stie numai despre doua vrajitoare care au puterile date de magia regelui Solomon.
LUCRAREA UNUI TALISMAN
Daca doriti a lucra un talisman trebuie mai intai sa stiti carei plante si carei puteri il veti inchina. Iata cum puteti face un fel anume de talisman pe care il puteti inchina pentru propria voastra persoana ori il puteti harazi altui om. Totul depinde de ceea ce veti inscrie in el si de figura ce o veti desena, asa cum voi arata mai jos.
Intai puneti la muiat, timp de trei zile, in apa magnetizata (atata apa cat sa acopere hartia), 13 coli de hartie alba nescrise. Fierbeti apa cu hartia pana ce ramane terci, care este pasta de hartie. Va recomand acest mod de a lucra un talisman caci este mult mai simplu si mai usor pentru un incepator decat sa-l faceti din metal, din piele sau din os. Pasta de hartie o veti intinde, dupa ce se raceste, pe un fund drept de lemn, uns cu ulei de masline. Stratul trebuie sa fie cam de grosimea unui creion si sa aiba cam 3-5 centimetri marime. Cat este inca moale se face operatia de ursire a talismanului astfel: se preseaza in pasta de hartie o sarmulita subtire de arrgint ori de arama, indoita intr-o forma anumita, dupa care presati totul cu un alt fund de lemn, uns de asemenea cu ulei.
SEMNELE APARATOARE INSCRISE PE TALISMAN
Formele ce le puteti presa in talisman crud sunt cele ce urmeaza, in functie de ceea ce doriti de la semnele respective:
Forma de cruce - apara contra pericolelor de moarte si a bolilor trimise de mana spurcata, cum sunt paralizia, tuberculoza si altele;
Forma de sarpe incolacit - aduce prosperitate si atrage simpatia tuturor;
O forma de paianjen cu 6 picioare - inlatura ccidentele neprevazute;
Forma de sageata cu varful in sus - apara de vrajile de nebunie;
O forma de casa - intretine dragostea.
Forma de stea cu 6 colturi - inlatura suflarea tuturor duhurilor rele si protejeaza pe purtator de puterea magiei negre
Talismanul trebuie uscat la loc calduros, la soare si atunci cand este bine intarit se inveleste intr-o bucata noua de matase rosie sau albastra. Peste ele se sufla apoi de sapte ori, puternic, cu aerul din propria suflare si se rosteste tare si clar, la fiecare suflare, HEMEN ETAN, care este vorba de chemare a puterilor magice.
La sfarsit se face de 7 ori semnul crucii deasupra lui si se spune Amin. Talismanul se lasa apoi neclintit asa, in bucata de matase, vreme de sapte zile si abia apoi se poate purta. El se prinde la gat, nu conteaza cu ce, neaparat pe sub haine, direct pe piele si se departeaza de trup cat mai rar. Atunci cand se scoate de la gat, talismanul trebuie inchis intr-o cutie neagra pe dinauntru si nu trebuie aratat nimanui
Pentru alcatuirea unui talisman trebuie sa tineti cont de cateva recomandari generale:
Lucrarea de ursire o veti face numai luni spre marti sau sambata spre duminica.
Talismanul se poate face in orice luna a anului, dar numai intre ziua a 23-a a lunii, pana a 30-a zi a aceleiasi luni.
Totul trebuie inceput si terminat la aceeasi ora a zilei.
Talismanele ursite pentru anume influente directe ale duhurilor inalte, fie ca sunt curate fie ca sunt necurate, nu trebuie vazute sau atinse de oameni cu diformitati fizice, de barbati necasatoriti sau care au comis nelegiuiri.
Orice talisman este spurcat daca este atins de femei destrabalate si de moravuri usoare.
Daca talismanul este ursit cu semnul stelei in sase colturi, nu trebuie aratat niciodata unei fecioare sau unui copil, cai duhurile ce il stapinesc le-ar aduce acestora nefericire si el si-ar pierde forta de protectie.
Nu lucrati pentru cineva si nu purtati niciodata mai mult de un singur talisman caci puterile lor s-ar anula reciproc ori s-ar putea intoarce chiar impotriva purtatorului.
Nu-l smulgeti niciodata de la gat si nu il aruncati. Scateti-l cu grija.
Un talisman, de orice forma ar fi, nu poate fi lasat mostenire decat unei rude de sange sau cuiva care a implinit 30 de ani. Caci puterea unui asemenea semn este menita sa dureze sute de ani si astfel s-ar putea pierde sau distruge ursirea ce i s-a facut
Farmecele
Acestea se fac fie pe un obiect al celui vrajit, fie cgiar pe firele de par ale acestuia. Unele dintre cele mai puternice farmece sunt cele facute asupra unui vas cu urina a celui ce trebuie fermecat sau asupra unei papusi de ceara sau carpa. Atunci cand se farmeca ceva, vraja se da fie in foc, la caldura mare, fie pe apa, in frig puternic.
Ceea ce trebuie sa tineti minte este ca nu se blesteama sau nu se trimite vraja prin nimic de metal, caci se intoarce impotriva vrajitorului. De caeea, farmecele nu se platesc niciodata cu bani de metal si nu se trec peste lama de cutit sau topor. Farmecul este menit a zapaci pe cel fermecat si nu apeleaza niciodata la diavol.
Pentru legarea farmecului se foloseste apa neinceputa, roua de flori sau busuioc. Cel mai des, vrajitoarele fac farmece de legare a unui barbat sau a unei femei, facind noduri la o ata de urzica sau incuind lacatele barbatiei sau fecioriei. Sunt mai mult de 50 de feluri de a innoda snurul cuiva si este greu a le deprinde pe toate.
Innodarea se face cel ma bine cu mainile la spate, dar trebuie sa stiti bine felul nodului, precum si sa tineti minte directia in care a fost innodat - stanga sau dreapta - ca sa le puteti face pe toate la fel. Cel mai adesea se fac patru noduri, zicindu-se urmatoarele:
Fir de lin si de pelin
Las' sa leg si sa nu vad
Gandul lui....(aici rostesti numele persoanei pe care o vrajesti) il ferecai
Cu lana il innodai
Cu urzica si cu stir
Cu ac bun de trandafir
Amuteste-l, invarteste-l
Gandul despre....(aici rostesti numele barbatului sau a femeii la care se gandeste persoana vrajita) intepeneste-l
Sa ramana aruncat
Sa ramana fermecat
De trei ori cate trei
De fir iute de ardei
Cu muma, cu sore
Cu frate de hora
Cu sapte piei de sapte miei
Cu viati de sarpe
Cu spuma de lapte.
Sfoara se leaga apoi de gard sau se pune sub presul de la usa celui vrajit, ca sa treaca peste ea. Trebuie sa aveti grija ca odata trecut sa luati sfoara foarte iute de acolo, pentru ca acesta sa nu treaca cumva inapoi si sa se dezlege.
Sfoara se mai poate arunca pe o apa, cu ochii inchisi, peste umarul stang, impreuna cu o bucata de paine uscata sau se poate pune pe foc. Daca v-ati hotarat sa o puneti pe foc, vraja trebuie sa fie bine platita si trebuie sa ganditi de trei ori inainte de a face asta, deoarece farmecele date pe foc se intind pana la moarte si nu se mai pot desface.
Daca acest farmec se face cu lacate, este mult mai sigur. In acest caz trebuie sa folositi sapte lacate pe care le incuiati, insiruite fie pe un lant, fie prinse unul de toarta altuia. In acest timp rostiti cele amintite mai sus, doar ca in loc de innodai spuneti incuiai. Apoi procedati la fel cu cheile lacatelor, adica fie le legati de un gard ori le puneti sub pres, fie le aruncati pe apa sau pe foc.


Deochiul
Sa va spun cateva lucruri despre deochitura, unul dintre lucrurile rele cele mai des intalnite. Ce este deochiul? Este o uitatura ori o vorba care vatama, om, copil, ori animal, si este cel mai des fara voia celui ce deoache. Deocheatul se poate face fara rautate, din placerea de a te mira sau de a lauda peste masura, fara nici un gind de a aduce vreun neajuns.
Unele persoane au aceasta insusire de cind s-au nascut iar altele au capatat-o de-a lungul vietii, din cauza anumitor imprejurari. Acestea se pot deochea si ele singure atunci cind se arata peste masura de fericite de ele insele. Cel ce are aceasta patima de a deochea simte atunci cind deoache pe cineva, caci il dor ochii, il ustura ori simte ca o arsura in ochi ori in fata. Cei ce se stiu ca deoache, trebuie sa scuipe de trei ori asupra persoanei de care se mira ori sa lase un semn, o scama de la haina, ceva, ca sa platessca aceasta magie fara voie.
Cine poate fi deocheat?
Asa cum am spus,, cel mai adesea copiii, fetele frumoase, bolnavii, femeile care alapteaza (de aceea nu se lasa sa intre in casa om strain, dupa ce femeia a nascut) precum si mirele si mireasa in ziua nuntii si imediat dupa aceea. Deochiul poate atinge si animalele din casa si chiar si plantele. Cum se mainifesta deochiul? El are semne sigure si, daca nu le cunosti ori de multe ori nu le iei in seama, boala de deocheat poate fi lunga si uneori chiar foarte grava. Primul semn este iscarea din senin de mari dureri de cap si cascatul incontinuu, desi persoanei respective nu-i este pic de somn. Copiii se aprind la fata, le tiuie urechile si au calduri mari, iar adultii sunt apucati de varsaturi sau le curge sange din nas. Animalele tremura din cap pina la picioare, n-au chef si nici vlaga, tanjesc si zac fara motiv.
Cum sa va feriti de deochi
Asa cum am spus, pentru a feri pe cineva de deochi, calea cea mai simpla este sa-l scuipi de trei ori zicind" Ptiu, ptiu, ptiu, sa nu-i fie de deochi". Copii nu trebuie lasati sa se uite in oglinda pana la varsta de un an, caci se pot deochea singuri. Tot asa, ca sa fie feriti de deochi, copilul nou nascut trebuie cantarit inainte de ai face prima baie. Atentie, insa, nu trebuie sa spuneti nimanui cat este greutatea indicata de cantar si nici sa lasati pe cineva sa priveasca la cantar. Usturoiul este cel mai bun aparator de deochi, prins de o panglicuta ori o ata rosie si atarnat la gat, ori la caciulita copilului. Tot la cei mici sau la animale se mai poate lega la incheietura o panglica rosie, simpla, caci uitatura rea se aduna asupra acestei culori atragatoare si copilul sau animalul este ferit de vatamare. Se mai poate face pe fruntea copilului un semn cu cenusa de vatra, cu praful de pe talpa amestecat cu putin scuipat, ori cu funinginea de la horn. Dar acest semn, e facut in miflocul fruntii, fie la incheietura sprincenelor, il poate face doar mama copilului. Aurul este iarasi un bun aparator contra deochiului, orice obiect de aur purtat la gat, la ureche ori la mana putind atrage energia rea din privirea vatamatoare. Un talisman de mare efect impotriva deochiului, chiar daca este mai greu de realizat, este cel facut din 2, 4, sau 6 coarne de radasca uscate si prinse fie direct la gat, pe un snurulet, fie puse intr-un saculet de pinza. DESCINTECELE DE DEOCHI
Cel mai des folosit este descintecul de deochi, cind cel bolnav sau atins de uitatura deocheata are dureri mari de cap, ameteli, uneori varsaturi sau o stare de rau puternic si zace ca de somnolenta, fara a putea dormi. In aceste situatii, luati o cana cu apa magnetizata, luata numai in faptul zilei ca sa fie vasul sau fantana neinceputa si stingeti in ea noua carbuni aprinsi luati de pe vatra. Pentru fiecare carbune aruncat in vasul cu apa, numarati inapoi de la noua la unu, iar la ultimul carbune, dupa ce ati numarat doi...unu... spuneti urmatorul descantec, intepind carbunii din vas cu cutitul magic...
Sting toate strigarile,
Toate pociturile
Cum se sting taciunii
Sa se stinga deochiul
Toate cascaturile,
Toate uitaturile
Sting ochii cei rai din cale
Si gurile cele rele
Sa n-aiba la ce se uita
Sa n-aiba la ce striga
Sa treaca de grija lui....
(se rosteste numele de botez a persoanei deocheate)

Sau se mai poate spune:
Fugi ochi de deochi
Iesi si fugi din calea lui...( numele de botez al celui deocheat)
Pe pamant pustiu
Unde vantul nu bate
Unde cainii nu latra
Si cocosii nu canta.
Amin!
Cand veti descinta de deochi, veti vedea ca veti casca mai mereu, cu gura mare, ca si cum v-ar fi pocnit un somn mare. Nu va speriati, caci acesta este semnul vindecarii celui deocheat si semn sigur cda raul iese din omul respectiv.
CE SE FACE DE DEOCHI LA PRUNC MIC
Se scuipa pe degete, se manjeste talpa piciorului si se manjeste copilul la frunte si la buric, rostind unul dintre descintecele de mai sus.
Descintecele se spun de trei ori, apoi din apa unde stau carbunii stinsi, bolnavul trebuie sa bea cateva inghitituri si sa-si ude tamplele. Restul de apa ramasa se arunca pe un caine din drum sau se varsa in loc curat, dar nu la radacina de pom. Descantecul se poate spune si asupra unui obiect al bolnavului, o camasa, batista, ori un maieu care se descinta la fel.
Apoi se picura pe camasa apa descintata, iar cel bolnav trebuie sa o imbrace, sa guste de trei ori din cana, sa se spele cu o parte din apa pe frunte, pe ochi si pe cap, iar restul s-o verse pe un caine ori o pisica, pentru ca deochiul sa fuga si sa fie aruncat atunci cind animalul respectiv se scutura de apa de pe el.
TALISMANUL PROTECTOR IMPOTRIVA DEOCHIULUI
Descintatul de deochi este bun si poate fi facut asupra oricui atins de uitatura, ori de cuvinte rele, fie el batrin sau copil, iar efectul lucrarii este sigur chiar si asupra animalelor, caci si ele se pot deochea.
Cel mai bine, dupa descantatul de deochi, este ca bolnavul sa se pazasca de alte trimiteri de deochi si de uitaturi piezise si pizmase. Cum? Sa capete un talisman vrajit, ocolit cu descantece in trei fapturi de seara, pe care sa-l poarte mereu asupra lui.
Iate cum se face un talisman de acest fel: intr-un saculet de panza alba puneti trei boabe de tamaie, trei fire de urzica si trei fire de par din capul omului respectiv. Pe linga avestea, puneti si un ban vechi, un catel de usturoi si o bucatica, nu mai mare ca o ungie, dintr-o lumanare alba care a fost arsa la biserica.
Coaseti saculetul la gura asa fel incat sa iasa un patrat mic de panza si descantati-l, timp de trei zile, cu unul dintre descantecele de mai sus. In toate aceste trei zile nu scoateti talismanul din camera magica si pastrati-l acoperit cu un pahar sau un glob de cristal. Omul trebuie sa poarte peticul de panza lipit de piele tot timpul, fara a-l indeparta de trupul lui. Pentru aceasta, saculetul va fi prins cu un snur fie la brau, fie in jurul gatului.


VRAJILE
Vrajile sunt cele mai puternice lucrari magice, facute de mana unei vrajitoare si ele nu pot fi desfacute decat de alte vrajitoare. Adica omul singur, cu puterile lui, nu se mai poate desface dintr-o vraja. Sunt trei cai de a dezlega o vraja. Fie sa stii ce vraja a fost facuta, fie persoana respectiva sa se razgindeasca, iar vrajitoarea sa dezlege legatura blestemata, fie sa porti din vreme un talisman aparator impotriva vrajilor. Eu pot, prin vraja facuta la lumina lunii, la cantat de cocos sau in faptul zilei, sa tulbur facute si nefacute, sa ingenunchez pe oricine, sa ai spulber vointa si sa il fac sa se dea legat de mana puterii mele.
Vraja poate fi transmisa prin puterea duhurilor, a gandului, poate fi dusa personal ori poate fi data celui menit prin pamant, prin apa, prin aer sau prin foc. Adica prin oricare dintre elementele care sunt in stapanirea unei vrajitoare.
Orice vraja, insa, nu poate fi trimisa fara a respecta ceremonialul cerut din vechime. Lumea intreaga, cu toate ale ei, facute si nefacute, se afla sub stapinirea vrajitoreasca a sapte mari puteri (scaune ori domnii cum li se mai spune). De aceea, fiecare lucrare ce le este ceruta de vrajitor, trebuie sa fie adresata puterii care o conduce.
Cele sapte domnii si-au impartit cerul, pamantul si lumea de dincolo si fiecare a primit pentru sine o zi, o noapte, o stea si o planeta.
Tot asa, pentru fiecare putere in parte, corespunde cate o culoare din curcubeu, cate o insusire specifica, cate un viciu, cate un pacat si o virtute.
Numele ascunse ale celor sapte domnii ale lumii, care se numesc "incepatorii" magiei albe sau negre. Acestea sunt Anael, Gabriel, Orbiel, Zadiel, Saniel, Mihael si Rafael, iar invocarea lor, chemarea si rostirea acestor nume trebuie sa o faceti cu mare grija si nu in auzul tuturor.
Intai trebuie sa stiti ca:
Samiel este ingerul lui Marte, stapanitorul durerii; Zadiel, cel al lui Jupiter, incepatorul fiintelor omenesti; Orbiel este puterea lui Saturn, salvatorul celor bolnavi prin mirul sfant; Rafael, cel ce are sub puterea lui planeta Mercur, incepator al desteptaciunii si al miscarii; Anael este ingerul lui Venus, cel care stapaneste casatoria si destinul omului in pereche; Gabriel si Mihail sunt puterile de incaput ale Lunii si Soarelui, cei ce comanda apei si caldurii, intunericului si luminii. Iata, acum, pe scurt, cateva indrumari de baza pentru a putea lucra cu puterile vrajitoresti. Toate cele ce urmeaza, cautati nu doar sa le cititi, ci sa le memorati bine, pentru ca nu cumva, din neatentie, sa faceti vreo greseala in lucrarile ce le veti incerca. Altfel, mare primejdie va poate astepta. Primejdia vrajilor este aceea ca ele se pot intoarce impotriva rostitorului si facatorului lor, iar uitarea poate aduce dupa sine pierderea puterilor si legarea sufletului in iad. Asadar....ATENTIE MARE!
Sunt sapte feluri de lucrari vrajitoresti ce se pot face:
Vrajile de pedepsire si de ispasire, vegheate de incepatorul Samiel. Lucrarile de ghicire a viitorului si de aflare a marilor mistere, cele ce stau sub semnul Lunii. Lucrarile pentru oameni de stat, pentru marire si ambitie se fac sub puterea lui Zadiel. Vrajile de dragoste, elixirele si filtrele iubirii sunt chemate de ingerul Anael si stau sub puterea planetei Venus Vrajile care cauta adevarul, stiinta si favorizarea insusirilor placute oamenilor se savarsesc sub puterea lui Rafael Bogatia se cere si capata sau se pierde numai sub semnul Soarelui. Si, in cele din urma, cele mai rele, mai grele si mai periculoase lucrari vrajitoresti, cele de blestem sau de moarte sunt cerute semnului lui Saturn. Apoi, sa mai stiti ca Rafael este cel ce are pe mana visele si citirea semnelor de orice fel ar fi ele, si bune si rele; Orbiel este cel care cheama asupra lucrarii intreaga putere a Celui de Sus; Mihael aduce adevarul; Anael aduce mila; Samiel aduce dreptatea iar Gabriel aduce viata fara de moarte, secretul tineretii si salvarea sufletelor pacatoase.
RECOMANDARI DE BAZA PENTRU INCEPATORI
Vrajile sunt "de lumina", adica cele facute pe ziua, in lumina zorilor ori in ceasurile bune si "de intuneric", cele facute noaptea, in ceas rau, cind se cheama demonii si se deschide pamantul.
Asezati fiecare vraja in ziua anume ursita si descantata. Astfel: sambata si martea trimiteti lucrarile rele, cele de pedeapsa si de chin, blestemele si orele negre. Vinerea lucrarile amorului, iar lunea, miercurea si joia, pe toate celelalte. Duminica nu este bine sa faceti vraji caci este ziua Domnului si ele nu vor fi bine primite. Puteti, in caz de mare nevoie, sa lucrati cu puterile si duminica, dar numai dupa apusul soarelui ori, si mai bine, dupa ce este trecut de miezul noptii.
Inaintea fiecarei lucrari postiti o zi, spalati-va bine fata si mainile si chemeti de noua ori, cu voce tare, numele puterii respective, careia vreti a-i inchina sau ai cere vraja.
Nu apelati niciodata la una dintre marile puteri in perioadele cand Marte si Saturn sunt in urcare pe cer, caci acestea sunt planete rele si razbunatoare.
Este bine ca dupa fiecare vraja sa lasati loc de dezlegare, caci roata vietii se poate intoarce oricand, iar vointele si vrasmasiile oamenilor se schimba cum nici nu va puteti gandi si este mare pacat sa va treziti vreodata inaintea unei lucrari ce a-ti facut-o si nu mai poate fi data inapoi.
Nu uiati sa va paziti toate cele ce intreprindeti cu descantece de farmece si cu talismane aparatoare ce le voi arata la vremea lor cum trebuiesc facute si purtate.
Vraja este cel mai bine sa o dati sau sa cereti sa fie data ( adica trimisa, aruncata ) la capete de pod, la rascruci de drumuri, la vederea unei troite parasite, la apa curgatoare ori statatoare si la drumuri de seara, cind au cea mai mare putere.
Lucrarea legata de vrajitoare puternica nu poate fi dezlegata decat de una de rang cel putin la fel de inalt. De aceea nu incercati sa dezlegati facaturi ce se arata mai puternice decat ceea ce stiti ca puteti, ori unele pe care nu le intelegeti.
Daca cerinta de a desface o vraja nu va este auzita de la cea de-a treia incercare, nu mai insistati, caci este clar ca nu aveti aceeasi putere cu cea care a urzit vraja.
Indepartarea vrajilor de propria casa se face cu tamaie barbateasca, cu doua fire de busuioc si de navalnic puse in cruce deasupra usorului usii sau stropind sapte zile la rand pragul casei cu urina de fata mare.
Vrajile cele mai la indemana de facut, mai ales de catre incapatori, sunt enumerate mai jos.
--------------------------------------------------------------------------------

Facutul de Fapt
Aduce boala in casa si in trupul dusmanului numit

Timp de sapte duminici la rand,, stringeti intr-o oala noua cate o cana cu apa, luata din fantana chiar cand se aude toaca la biserica. (Este bine ca oala sa fie de furat, dar daca nu se poate, folositi una cumparata). Tot in aceleasi zile, adunati sapte fire de urzica, rupte cu mana stanga. Urzicile le fierbeti in apa neinceputa, iar in timp ce stau pe foc le vrajiti de trei ori, chemind asa:

Drac si ied impielitat
Copitat si incodat
Du-te, du-te, iute, iute,
Intre ochi intre sprancene
De la inima la gene
Fa-i de fapt si de urat
Da-i de dat si de facut.

Zeama lucraturii o veti arunca in poarta ori in pragul celui ce vreti a-l vraji, asa ca el sa calce in fapt si sa nu mai aiba leac.
--------------------------------------------------------------------------------
Facutul de Legat
Puteti lega un barbat de casa sau o femeie anume, in asa fel incat sa nu mai aiba ochi pentru altcineva

Pregatiti patru fire de matase, lungi de jumatate de metru, pe care le ardeti cate un pic la ambele capete, la lumanarile albe aprinse in camera magica. Daca aveti ate din perna sau camasa celui caruia i se meneste vraja, este cu atat mai bine. Dupa ce afumati firele, numiti de trei ori cu glas puternic pe cel caruia ai sunt destinate in timp ce innodati inpreuna toate patru firele. Trebuie sa rostiti intreg numele persoanei, adica numele si prenumele (daca are mai multe prenume acestea se vor rosti toate). Descantati apoi tare si clar:

Te leg si legat sa stai
Amutit, incremenit
Ca steaua din cer,
Ca apa din put
Injunghiat, incorsetat
In pamant, in trup de om
Din lut si din piatra rea
Pana ce m-oi razbuna
Inima lui.... ( se rosteste intreg numele barbatului respectiv) oi lua.


Atele (firele) se trec peste lama cutitului si se pun deoparte. Lucrarea si chemarea se repeta asa cum am aratat mai sus, de noua ori in timp de o zi si o noapte intreaga.
--------------------------------------------------------------------------------

Facutul cu Frigarea
Se face si se trimite celor mai puternici dusmani pe care ai aveti si daca este bine facuta, vraja nu da gres niciodata, iar dusmanul nu se poate apara in nici un fel.

Ca si vraja cu cutitul, nu este nevoie ca persoana indicata sa atinga sau sa foloseasca obiectul dat vrajilor. Puterea ei este dusa la departare si cel in cauza nu se stie apara si nu gaseste semn ca ar fi sub lucrarea cuiva.
Luati un ac lung de otel si incalziti-l la foc, asa ca si atunci cind puneti cutitul. Intr-o oala de pamant umpluta cu apa, nefolosita si neclintita din loc timp de o zi, aruncati o radacina de "untul pamantului" si cinci monede pe care le meniti atunci cand le dati drumul in apa astfel:

Una pentru cap,
Doua pentru trup
Trei pentru maini
Patru pentru picioare
Cinci pentru inima si gand.

Lucrarea o veti face doar in primele trei zile dupa luna plina, astfel: infigeti acul fierbinte in radacina plantei magice, de trei ori la rand, spunind:

Teapa inteapa,
Peste noua mari aruncata
facut de mana de om
Risipit de neom,
Cu nume de fiara,
Cu trup de balaur
Cum arde focul in vatra
Asa sa-l arzi si tu pe....(numele intreg al persoanei respective)


"Facutul cu frigarea" poate fi folosit si pentru a aduce sau a lega un barbat de o anumita femeie. In loc de descantecul de mai sus spuneti urmatoarele, respectind restul ritualului:

Teapa intepata
Peste noua mari aruncata
Cum arde focul in vatra
Asa sa-l arzi tu pe...(numele intreg al barbatului respectiv)
Inima lui sa plezneasca
Dupa....(numele intreg al femeii respective) sa se zvarcoleasca
Si nimic sa-l ostoiasca
De-ar crapa, de-ar plezni
Doar cu... (numele femeii) sa poate trai
La....(numele femeii) sa-l aduci
Pe roti, pe butuci
Iute ca gandul, repede ca vantul.

La sfarsitul fiecarui descantec, stropiti cu cate o gura de apa varvul tepusei pe care il infigeti apoi in pamantul din fata usii.
Este una dintre cele mai puternice jrai din magia alba pentru ca ea estefacuta de trei ori si trecuta prin apa, foc si pamant


DESCANTECUL
Sunt lucrarile care se fac pentru intoarcerea sanatatii, pentru vindecare, pentru dezlegarea de boli, de deochi sau pentru eliminarea unor rele puse de alta vrajitoare asupra omului respectiv.
Puterea si harul vrajitoarei sunt hotaratoare pentru reusita descantecului, iar pentru intarirea rezultatului, eu si toate celelalte mari vrajitoare preparam mai multe feluri de fierturi si amestecuri de plante descantate trecute prin mainile noastre.
Descantecul este bine sa se faca in zori sau in faptul serii, dar el are efect in orice timp al zilei sau al noptii. Este oprit, insa, a fi facut in zile de sarbatoare religioase ori de catre vrajitoarea care nu a avut copii sau nu este curata trupeste si sufleteste.
DESCANTEC PENTRU ALUNGAREA TUTUROR FARMECELOR
Iata, acum, acel descantec despre care am aflat ca e bun de folosit la alungarea tuturor farmecelor facute sa de facut. El trebuie repetat trei zile atunci cand se vede luna noua pe cer, in prima marti, joi sau sambata din luna.
Fapt de 99 de chipuri
Fapt de 99 de feluri
Fapt de lut, fapt de barbat
Fapt de muiere, fapt de baiat
Cu par, cu ou de pui
Cu urma de sfredel
Cu aruncare in vant
Fapt cu rac, cu talpa de soarece orb
Cu piele de sarpe, cu sange
Fapt cu tarana de cai
Fapt cu praf de tzatzana a usii
Cu piedica de la mort
Fapt din fantana parasita
Fapt din raspantii de drum
Fapt cu matura lepadata
Cu turta de grau si de pleava
Din 9 campuri
Din 9 paduri
Fapt cu usturoi de la Sfantul Andrei
Fapt cu matraguna
Fapt cu hram de Sfantul Gheorghe
Fapt cu mana de om mort
Cu par de muiere
Cu culcus de iepure
Cu tarana de mormant
Fapt de paguba si de urat
De nebuneala si de despartire
Aruncat in fata casei, in dosul casei
In stanga si in dreapta
In horn, in asternut si pe ape
Luna luminata, ia faptul
Din casa mea, din salasul meu
Din toate ale mele
Si din jurul meu
Luna luminata
Ia si faptul si strigarea
Si sa-l treci din vad in vad
Sa-l duci in munti, in pustii
Unde cainii nu latra
Si cocosii nu canta
Lasa-ne cum ne-a lasat
Domnul nostru pe pamant. AMIN!

--------------------------------------------------------------------------------
DESCANTEC PENTRU UN FARMEC FACUT ASUPRA CASEI TALE
Impotriva farmecelor trimise asupra casei tale, se poate rosti un descantec aducator de spor si noroc. Descantecul acesta il puteti rosti singuri, fara sa fie nevoie de pregatiri speciale inainte. Trebuie sa aveti la indemana un vas cu apa neinceputa, cu care dupa rostirea descantecului, veti stropi prin casa, pragul si ferestrele
Cu buciumul am buciumat
Cu gura am descantat
In asta apa am bagat
Leacul si descantecul lui.....(aici se rosteste numele de botez al persoanelor care locuiesc in casa)
Am descantat, am dezlegat
De rele, de facatura am scapat
Din casa, din soarta, din familie
Din spor si din castig.
--------------------------------------------------------------------------------
DESCANTEC PENTRU ADUCEREA INAPOI A BARBATULUI
Se lucreaza cu acest descantec pentru un barbat care si-a parasit casa, iubita, logodnica ori nevasta si se poate rosti si asupra lui insusi si asupra unui obiect sau vesmant pe care apoi il veti da sa-l poarte fara ca el sa stie ca acel lucru a fost descantat, pentru aceasta rostiti asa:
Cum nu rabda femeia nepisata
Asa sa nu rabde....(numele de boez al barbatului)
Fara.....(numele de botez al femeii parasite)
Pina se intoarce la dragostea ei
Cum fierbe pisatul in om
Asa sa fiarba inima
Si sufletul si sangele in .....(iar se rosteste numele barbatului)
Pina se intoarce la ea inapoi
--------------------------------------------------------------------------------
DESCANTEC DE DRAGOSTE
Este vorba de un farmec care se lucreaza numai in mod direct pe numele si trupul unei anumite persoane fie de sex feminin, fie masculin. El face ca legatura dintre doua persoane sa dureze timp indelungat, sa fie tare si de nedesfacut, iar femeia sau barbatul respectiv sa nu mai poata avea ochi pentru altcineva si nici aplecare catre dragosteea altcuiva.
Luati un vas cu apa neinceputa, lasata peste noapte la lumina Lunii, vas in care turnati 12 picaturi de miere si 6 bucatele dintr-o lumanare rosie care a ars in biserica la o nunta ori la un botez. Presarati apoi putina tamaie si un pic de busuioc sfintit. Trebuie sa aveti mare grija insa, ca sa nu cumva sa vada apa aceasta lumina soarelui, in dimineata in care veti rosti lucrarea de legare. Cu o lingura noua de lemn, amestecati apa din vas de 12 ori, in sensul in care merge Luna pe bolta cereasca, rostind urmatoarele:
Cum se lipeste ceara de maini,
Si mierea de gura,
Asa sa se lipeasca dragostea lui (numele de botez al barbatului respectiv)
De dragostea lui (numele de3 botez al femeii)
Sa ramaie manoasa
Ca painea in incapere,
Ca mierea in ulcele,
Ca vinul strecurat,
Ca izvorul cel curat.
De dragoste, de iubire
Si de multumire.
Adaugat si primit si umplut.
Apa respectiva se va da barbatului sau femeii sa o bea, fie direct fie, daca nu doriti sa stie despre descantec, strecurata in mancare ori in bautura.
--------------------------------------------------------------------------------
DESCANTEC CONTRA CELOR DIAVOLESTI SAU DESCANTEC CONTRA MAGIEI NEGRE
Acest descantec are putere numai daca stiti sigur ca vi s-a facut o vraja si daca se cunoaste persoana trimitatorului, dar fara a sti neaparat ce anume lucrare ori trimitere vi s-a destinat precis.
Luati o mana buna de sare descantata si presarati-o in fata pragului. Apoi faceti cu ajutorul cutitului magic cate o cruce pe podea in fata fiecarei intrari din casa, la usi, ferestre, gura sobei si asa mai departe, rostind la fiecare cruce facuta, urmatoarele:
Tu sarpe, belea urata,
Cu solzii de aur, cu gura balaur,
Iesi din corpul ei,
Iesi din sufletul ei, iesi din inima ei.
Du-te pe rataciri ratacite
Si pe talpile plesnite.
In corpul ei sa nu mai stati
Si sa-i luati pe toti cei frati,
Incaltati, incolturati,
De 99 de ori blestemati
Unde ciobanul nu paste,
Unde cocosii nu canta,
Unde vantul nu bate
Si toaca nu toaca.
Acolo sa stati,
Acolo sa beti, acolo sa mancati,
In sufletul, in casa si-n temeiul lui (aici rostiti numele intreg, cu cel de botez si cu toate numele pe care le poarta persoana respectiva)
Sa nu mai stati.
AMIN!
Descantecul are efect o perioada mare, dar numai atat timp cat nu se schimba vraja trimisa prin magie neagra. Atunci cand aflati despre aceasta, sau la cel mai mic semn ca se intareste raul din casa, descantecul trebuie repetat si implinit din nou, ca sa-si sporeasca puterea.
--------------------------------------------------------------------------------
DESCANTECE SI DESFACERI MAI PUTIN CUNOSCUTE
Iata cateva feluri de descantece de aparare pentru farmecele ce pot fi cel mai adesea trimise. Aceste lucrari sunt mai putin folosite, caci nu sunt multi, chiar si dintre vrajitori, care le stiu face dar ele sunt de mare efect chiar daca unele operatii ori lucruri care trebuie folosite la aceste desfaceri, ori la altele, sunt mai greu de gasit si au cerinte greu de indeplinit, nu trebuie sa va descurajati. Sa stiti ca, cu cat lucrarea este mai greu de implinit si necesita mai multa sudoare si chin, cu atat este mai puternica, fiindca legatura se considera platita de doua ori prin greutatea ei. Si acest lucru trebuie sa tineti minte, caci este la fel pentru orice lucrare de magie veti intreprinde, fie ea alba sau neagra.
DEZLEGARE DE VAZUTUL LUNII
Este o lucrare vrajita care se face cel mai adesea pentru copii mici. Acestia sunt uneori, "trasi de Luna", care-i vede si care, mai ales care cand este galbena ori rosie ii imbolnaveste. La fel de bine, insa, Luna poate fi "legata" de o vrajitoare puternica sa vada un barbat sau o femeie si sa-i lucreze, sa-i invrajbeasca ori sa-i imbolnaveasca de impotenta sau alte lucraturi.
Impotriva vazutului de Luna, descantecul se poate face numai cand Luna este alba si incepe sa se stirbeasca, adica nu are inca putere mare. Aceasta inseamna ca Luna arata ca o secera, in forma literei C. Atunci cand Luna arata ca un C intors si seamana mai mult cu litera d mare, este Luna Noua, adica incepe sa creasca si prinde puteri.
Luati in aceasta perioada un vas de arama nou, un obiect de imbracat al persoanei bolnave care sa nu fi fost spalat niciodata si un ou proaspat de la o gaina neagra. Vasul trebuie sa-l umpleti cu apa neinceputa si magnetizata. Spargeti oul, varsati-l in apa, acoperiti vasul cu haina persoanei si lasati-l asa acoperit timp de trei nopti, la lumina lunii.
Ziua il bagati inauntru, iar noaptea il scoateti iarasi. In cea de a patra dimineata descoperiti vasul, iar persoana vazuta de Luna trebuie sa toarne acea apa pe ea ori pe acea parte a corpului care este bolnava.
Dupa aceea, persoana respectiva trebuie sa se imbrace cu obiectul descantat si sa se culce bine acoperit. In timp ce turnati apa magica, descantati in felul acesta:
Pasare alba
Codalba
Sus suita
Jos plesnita
Suita, rasarita
Ca florile inflorite
Altoile altoite
Ca steaua din cer
Ca roua pe pamant
Cum le-a lasat Domnul Sfant.
AMIN!
--------------------------------------------------------------------------------
DEZLEGARE CU FOC VIU
Dezlegarea cu foc viu este buna impotriva trimiterilor de necaz si a celor facute pe sporul casei ori intre iubiti si prieteni. Dezlegarea aceasta o puteti face si atunci cind persoana are semne ca i s-a trimis un fapt de boala grava ce i-a iesit pe piele si nu se vindeca cu nici un chip. Pentru aceasta trebuie sa gasiti un loc mai indepartat.
Locul nu trebuie sa fie nici umed, nici uscat, sa fie loc curat si drept, fara buruieni, iar prin apropiere sa nu treaca fir de apa. Foarte bine ar fi daca puteti gasi acest loc intre doi stejari gemeni, adica rasariti in acelasi timp, caci focul se cuvine vegheat si de parte barbateasca si de parte femeiasca. Asezati lemne ca pentru un foc si inconjurati locul cu un cerc magic de vreo doi metri largime, desenat pe pamant cu praf de sare si cu cenusa din vatra. Aprindeti focul, fara a folosi chibrituri sau lumanare, cu un carbune de lemn curat luat din jaratec neintors cu vatraiul si descantati:
Lumina mare
Doamna mare
De pe 99 de vai venita
Din 99 de tari intalnita
Sa dai leac si trup si fapt
Foc cu apa botezat.
(acum stropiti focul cu cateva picaturi de apa rece in care a stat, cu o noapte intreaga inainte, o piatra magnetica)
Cu tamaie tamaiat
(aruncati in foc 3, 7 sau 9 baobe de tamaie ori de sofran)
Cu matura maturat
(presarati pe foc o mana de praf din drum, din loc batut de picioarele oamenilor, dar putin, ca sa nu cumva sa se stinga focul)
Para alba, para curata
Fara prihana
Fara spurcaciune
In lungis
Si-ncurmezis
In suis
Si-n coboras
Alb codalb
Rosh porosh
Da-mi si leac si trup si fapt.
AMIN!
Pe focul facut, puneti un vas micut de arama, turnati in el noua paharele cu apa si aruncati doua-trei crengute de LEMNUL DOMNULUI. Apoi lasati sa fiarba foarte incet, caci focul nascut viu este mult mai fierbinte decat focul obisnuit si are putere arzatoare mai mare. Daca apa de la fiertura devine rosie, este semn ca lucrarea facuta nu are cale de intoarcere, iar dezlegarile de ea le poate face numai o vrajitoare de ultim rang. In acest caz, stingeti focul si nu mai incercati nimic asupra respectivei vreji, caci este degeaba.
Daca insa apa din vas este alba, faceti trei cruci cu cutitul in ea rostind numele celui sau celei careia ai descantati si procedati mai departe in felul urmator: Turnati apa fierbinte peste focul viu ca si cum ati cauta sa-l stingeti. Apoi, folosind negreala ce s-a format din cenusa si apa, trageti cu degetul linii in fata usii, a ferestrelor si a portii de la casa persoanei careia i s-a facut trimiterea.
Aceleasi semne le faceti si dinaintea oricerei intrari ori destupaturi din casa (la gura pivnitei, la usa sobei sau a podului, e.t.c.)
Oprirea intrarilor cu acest amestec de apa si cenusa de foc viu este o piedica foarte tare, caci putine lucrari vrajitoresti pot sa treaca de fierbinteala focului si de largimea apei. Focul viu este foc sfant, caci el nu are samanta, adica nu e facut cu scanteie, cu scaparici de flacara si are, cel mai adesea culoarea albastra, culoarea lunii, care este cel mai puternic astru al lucrurilor vrajitoresti. In timp ce insemnati deschiderile din casa, numarati cu glas tare indarat, de la 9 la 1 zicand asa:
Mãtrice mãtricatã
Lasã gura cãscatã
De la noua tãri si noua mãri
De la trei cãtei bordei
Neagrã ca pacura
Verde ca iedera
Te-oi prinde fãrã picioare
Te-oi lega la intrare
Te-ao taia fãrã cutit
Te-oi arde fãrã foc
Si te-oi manca fãrã de gura
AMIN!
Cu negreala ramasa, puteti unge colturile la usi si ferestre ori persoana respectiva pe crestetul capului si la incheieturile mainilor si picioarelor, ca sa fie daruita cu noroc si ferita de necazuri.
--------------------------------------------------------------------------------


IERBURI VRAJITORESTI
Acestea sunt multe, iar recunoasterea lor o veti putea face in multi ani de invatatura vrajitoreasca. Pana atunci e bine sa le cereti de la persoane cunoscatoare sau de la alta vrajitoare si sa le folositi cu mare grija si bagare de seama. Caci cele mai multe sunt ierburi cautate de duhuri bune ori rele si a le dispretui va pune in mare pericol. Ierburile vrajitoresti sunt cele care fac legatura intre cele doua taramuri, cel de aici si cel de dincolo, intre taramul zilei si cel al noptii vesnice, De caeea nu trebuie sa uitati ce anume stele si planete sunt cele care dau puteri ale anumitor buruieniu, plante sau ierburi. Iata cateva dintre legile dupa care ele se cunosc, se asculta, se respecta si se culeg pentru a putea fi folosite fara asi pierde puterile magice.
- Orice fir de planta se va rupe numai dupa ce rostiti cu glas tare scopul pentru care il culegeti
- Ierburile otravitoare, cele cu gust si miros puternic amarui sunt cele aflate sub puterea stelei Sirius
- Plantele cu flori mirositoare stau sub semnul Lunii. Se culeg si se folosesc cand Luna e pe cer.
- Florile cu multe culori, precum si ierburile care nu au fructe isi iau puterile de la Crucea Polara.
- Toate plantele ce le veti culege si nu le intrebuintati imediat trebuie tinute numai la loc alb si curat.
- Ierburile cu tepi, cu spini, buruienile otravitoare si plantele iuti care fac pe om sa lacrimeze sunt stapanite de planeta Marte.
- Buruienile de apa, in plus, crinul, nucul si maslinul, sunt sub puterea Luceafarului de seara, iar ierburile cu miros aromatic greu, precum si florile ce se deschid numai ziua si isi intorc fata de la Luna sunt stapanite de soare.
- Orice iarba vrajita o veti cauta si culege numai in ultima saptamana din luna, adica dupa data de 22 ale lunii.
- Pentru lucrarile vrajitoresti trebuie sa stiti ca, la randul ei, fiecare parte a unei plante capata puterea unei plante dupa cum urmeaza:
- Radacina de la Mercur
- Frunzele si crangile de la Marte
- Floarea de la Venus, planeta dragostei
- Semintele de la Luna
- Fructele de la Soare
- Ierburile ce le veti folosi uscate se leaga neaparat numai cu ata rosie, in trei fire, sau cu un fir din acea planta
- Nu legati niciodata buchetele de plante, fie ca le uscati, fie ca nu, cu ata neagra, cu sfoara de canepa sau de urzica sau cu bucati de carpa murdara, caci ele devin impure.
- Ca sa nu isi piarda puterea magica, firele de ierburi nu se taie mai lungi de o palma.
- Nu veti culege ierburile vrajitoresti decat in zilele si perioadele in care frunzele, radacinile ori fructele acestora sunt incarcate de puterea planetelor ce vi le-am aratat
--------------------------------------------------------------------------------
SECRETELE PLANTELOR VRAJITORESTI
Va voi dezvalui cateva secrete despre ierburile cele mari ale vrajitoriei. Acelea care sunt de importanta deosebita in lucrarile de legare si de dezlegare, precum si de acele cateva ierburi nestiute de cei mai multi, greu de gasit si care dau puteri peste intelegerea omului......
IARBA SARPELUI
Cea careia i se mai zice si feriga, infloreste o singura data pe an, in noaptea Sanzienelor, de la 10 noaptea in sus, iar floarea dispare la cantatul cocosilor. Nimeni din cei nechemati de putere vrajitoreasca nu poate vedea floarea ierbii sarpelui, necum s-o poata atinge sau rupe din pamant. De aceea, ca sa gasiti o floare de iarba sarpelui trebuie sa stati treji intreaga noapte de Sanziene iar dupa clipa cand se deschid cerurile nu trebuie sa o pierdeti din ochi, orice ati auzi in jur, chiar daca veti simti impunsaturi, inghionteli sau veti auzi tipete neomenesti. Daca veti reusi aceasta fara a adormi sau a intoarce o clipa privirea de la planta, o veti vedea inflorind cu o floare alb-albastruie, stralucitoare ca Luna. Atunci sa luati o singura floare, sa o ascundeti in san ca sa nu o vada privirea de om si sa o aduceti in casa. Lucrul trebuie sa se faca intr-o padure, departe de orice casa, pentru ca nu cumva sa se auda in timpul acestei nopti vreun cantat de cocos, iar floarea sa piara.
Floarea de iarba sarpelui aduce bogatie celui care o are, iar cel ce o inghite intreaga poate sa vada soarta sa si a altor oameni pe care ai atinge cu mana.
--------------------------------------------------------------------------------
ANGELICA
Este planta cea mai puternica pentru a prepara "elixirul vietii". Radacina de angelica bauta in alcool tare, dimineata pe stomacul gol, sau chiar mestecata zilnic cate o bucatica aduce si pastreaza tineretea si puterea la orice varsta.
--------------------------------------------------------------------------------
MATRAGUNA
Numita si "Iarba Calului", este buruiana cea mai periculoasa pe care o cunosc vrajitoarele. Ea poate fi o otrava mortala daca nu stii cum si cat sa folosesti din ea, dar poate sa-ti aduca si foloase deosebite. Matraguna, mai ales radacina si frunzele, se culege numai descantata, nu se rupe niciodata cu mana stanga, ea se sapa, se smulge din pamant si nu se taie niciodata cu instrumente de fier. De asemenea, nu se aduce decat din padure, departe de locuri locuite. Nu se culege decat inainte de Rusalii, caci dupa ceea, puterea ei se pierde si tineti minte neaparat ca, inainte de a lua din pamant, sa varsati pe ea un pahar de vin rosu. Buruiana o veti scoate fara sa o rupeti si veti ursi de bine. Daca e pentru descantece sau daca e de rau, trebuie sa o loviti bine de pamant inainte de a o aduce acasa. Daca o culegeti noaptea, faceti lumina de lumanare linga ea, pentru ca iarba sa va vada si sa stie ca o veti lua de acolo. Cum o atingeti, matraguna se pleosteste, caci ea are puterea de a sti viitorul, dar sa nu va temeti, ci sa continuati s-o luati caci va va oferi darul ei.
--------------------------------------------------------------------------------
SOCUL
Este o planta cu mare putere, in special cand este in floare, dar trebuie sa tineti seama, si in cazul lui, de anumite oprelisti. Caci sa stiti, la umbra de soc, mai ales daca el creste pe loc parasit, sta necuratul ca sa pazeasca comori ingropate si tot locul din jur e periculos daca e calcat fara descantec. Nu ardeti niciodata lemnul de soc pe foc si, de asemenea, nu il sapati niciodata la radacina ca sa incercati sa-l scoateti din pamant. El trebuie lasat pe locul lui si, mai tineti minte ca niciodata, dar niciodata, sa nu va culcati si sa nu adormiti sub un soc, caci duhurile rele va pot poci sau innebuni.
--------------------------------------------------------------------------------
IARBA FIARELOR
Ca si buruiana vietii, este iarba cel mai greu de gasit si mai ales de pastrat. Iarba fiarelor este o iarba pe care o au numai putini dintre vrajitorii cei mai mari. Ea este imposibil de gasit fara sa stiti anume taine, caci este o iarba aproape obisnuita pe care nu o cunoaste nimeni dintre oameni. O singura noapte pe an, in noaptea de Sfantul Andrei, cand nici un muritor nu este bine sa iasa din casa, doar atunci se vede iarba fiarelor, caci toata noaptea ceea ea este rosie ca focul pana la rasaritul soarelui. La prima raza de soare, iarba se face din nou verde si nu se mai vede printre alte ierburi pana anul urmator. Tot asa, iarba fiarelor se muta in fiecare an din locul in care se afla, peste sase ape mai departe, vreme de noua ani pana ce, intr-al zecelea, ajunge inapoi de unde a plecat. Ca sa nu fie culeasa, iarba intra in pamant sau in apa, se ascunde caci nu are radacina si pleca totdeuna noaptea din locul in care a stat peste zi. Daca stiti un loc in care ar putea creste iarba fiarelor, luati toata iarba din acea zona, fara sa uitati nici un singur fir, si puneti-o intr-un vas cu agheasma luata de la noua biserici. Daca acolo este si un fir de iarba fiarelor, el va fi singurul care se va lasa la fundul vasului, caci iarba aceasta este de noua ori mai grea decat iarba obisnuita. Daca o ai, poti deschide orice incuietoare de fier, orice lacat, orice lant sau legatura pazitoare de comori..
--------------------------------------------------------------------------------
BUSUIOCUL
I se spune si iarba dragostei. Il veti folosi la toate farmecele de dragoste, la legaturile si filtrele amorului. Il veti pune in scaldatoarea copiilor si filtrele amorului. Il veti pune in scaldatoarea copiilor mici ca sa le aduca noroc la iubit. Iar ca sa luati cu folos floarea de busuioc, atunci cand o meniti cuiva, o veti ascunde inainte de a face lucrarea, intr-o bucata din carpa cu care ati sters ouale de la Pasi, alaturi de 7 boabe de tamaie si o bucata de paine.
--------------------------------------------------------------------------------
FLOAREA DE SANZIANA
Numita si "Iana Sanziana", se culege numai in "noaptea dintre lumi", noaptea de 24 iunie, cant timp de cateva clipe se deschid portile cerurilor, portile dintre lumea aceasta si cealalta. Floarea de Sanziana, galben-aurie, se culege numai de catre o fata, iar aceasta trebuie neaparat sa aiba capul acoperit cu o basma sau cu un sal de panza. Cea mai puternica este insa roua de pe florile de sanziene, stransa in zorii zilei de dupa noaptea Sanzienelor, care se bea pe inima goala sau se spala ochii cu ea, roua avand puterea de a dezlega orice farmec si orice lucrare de legare a barbatiei date in timpul anului.


DEZLEGARI SI DESFACERI DE VRAJI

Dezlegarile sunt lucrari ce se folosesc pentru indepartarea de casa, de trup, de o persoana anume a trimiterilor grele, cele platite cu pret mare sau trimise prin magie neagra.
Desfacerile sunt lucrarile folosite atunci cand este vorba de vraji sau farmece mai usoare si care nu au fost platite cu pret mare ori au fost trimise pe caile magiei albe, de "mana dreapta".
Mai antai trebuie sa luati aminte la cateva reguli de baza pe care trebuie sa le urmati pentru a reusi sa dezlegati cu folos o vraja.
Orice lucrare de dezlegare ori desfacere cu plata sau fara plata trebuie sa o incheiati cu cuvintele: "Vorba de la mine, leacul de la Dumnezeu. Amin!". Ca sa dezlegati nu trebuie sa fiti in perioada menstruala. Postiti in ziua menita descantecului de desfacere, curatati-va si primeniti-va trupul si hainele. Nu este permis sa fi avut in acea zi relatii sexuale. Faceti intotdeuna cruce la inceputul si la sfarsitul lucrarii. Ca sa aiba mai mare leac, desfacerea vrajii trebuie sa fie furata. Adica nu este voie ca descantecul sa fie spus prin vorba clara, oricui, caci isi pierde puterea si nu va mai vindeca Descantecul trebuie ori scris si invatat pe dinafara, ori tinut minte pe bucatele auzite "pe furate". Ca sa-si sporeasca puterea, vorbele de dezlegare trebuiesc repetate in biserica, in timpul unei cununii. Nu va descantati niciodata singuri, caci e degeaba, dezlegarea nu va avea efect. De obicei nu este bine a descanta cuiva mai batran ca tine, decat daca iti este frate, sora, sotie sau sot, caci altfel farmecul se leaga de cel ce incearca sa-l alunge. Mama nu-si poate dezlega copilul decat daca tine langa ea un fus nou de lemn, care trebuie magnetizat. Duminica nu se descanta niciodata, nu se fac desfaceri si dezlegari. Efectul cel mai mare al dezlegarilor si desfacerilor este in zilele de post, atunci cand se lasa sec, miercurea, lunea si vinerea. Asta ca vraja sa "sece" mai bine. La mare nevoie puteti descanta si in celelalte zile din saptamana. Nu incercati sa desfaceti o lucrare de "buba rea", adica de eczeme ale pielii, in zilele de post, caci nu da rezultate niciodata. Cel mai bine, desfacerile se fac la inceput de Luna noua, mai ales pe nemancate, inainte de rasaritul soarelui, iar seara, dupa apus. Noaptea sau cand Luna este in crestere, numai daca este un caz foarte grav si atunci ursiti apa ce o folositi rostind de trei ori:"Eu iti dau colac ca sa-mi dai de leac". CUM DESFACETI VRAJA CU PAPUSA VIE?
Iata, acum am sa va desvalui un mare secret. Este o singura cale de a desface legatura acestei vraji trimisa prin papusa vie. Si uite cum:
Trebuie sa luati o oala noua, dar neparat nezmaltuita si sa mergeti la o vartelnita stiuta de o vrajitoare (daca nu stiti una), pe o apa curgatoare. Pe drumul de dus si de intors nu este voie a vorbi cu nimeni, oricine ar incerca sa vorbeasca cu voi si nici a va opri in loc, chiar pentru a va usura. La plecare, luati o bucatica mica de paine si un drib de sare pura descantata. La vartejul vartelnitei aruncati jumatate din paine si din sare in mijlocul vartejului, iar restul in oala cea nou. Apoi, lauti putina apa in vas, dar numai de sus in jos. Adica introduceti oala in sensul in care se invarteste apa in vartelnita.
Bagati vasul de trei ori in apa, in locuri diferite, pana ce se umple. Cand ajungeti la casa persoanei respective, faceti o groapa mica la un colt al casei, in care puneti piper, usturoi si tamaie, cate nou boabe din fiecare, pe care le acoperiti cu putin pamant. Peste el se toarna apa din oala, cat sa se umple gropita, iar restul se lasa in oala. Dupa ce a intrat toata ap[a in pamant, luati un pumn din noroiul de pe fundul gropii si puneti-l in oala peste restul de apa. Apoi trebuie sa va intoarceti cu oala bine acoperita la vartelnita si aici, fara sa rostiti o vorba ori sa priviti in urma, aruncati oala cu totul in mijlocul vartejului, repetand de patru ori, tare si clar: "Dat, cerut si platit"
Descantecul pare lucru usor, dar nu multi se incumeta sa porneasca a-l face, caci este de ajuns sa scoateti o vorba in plus, sa intoarceti capul, sa va opriti in drum ori sa va abateti cat de putin de la lucrare pentru ca papusa vie sa-si faca loc si sa intre chiar in casa voastra. Mare atentie, insa, acest descantec de papusa vie nu se poate repeta, daca l-ati gresit, decat de trei ori, a patra incercare fiind degeaba, caci vraja samcai si-a triplat puterea si nimic nu o mai poate da inapoi.
CE SE FOLOSESTE LA DEZLEGAT
Apa neinceputa; Ceva de furat. Un fruct, un cutit ori ceva de mancare; Ceva de cumparat, dar obiectul respectiv trebuie sa fi fost cumparat fara nici o tocmeala; Ceva nou. De obicei vasul pentru apa, in care se face descantecul; Ceva de gasit. Un ac, un os de peste, un pieptene, o sforicita e.t.c.; Ceva de fier ars si batut. O potcoava ori un cui; Ceva de aruncat. Un lucru prea vechi ce poate fi aruncat: matura, facalet ori fund de lemn; Ceva stricat. Un fus rupt, un ceaun spart, o cana ruginita; Ceva cules. De obicei buruieni de leac, busuioc ori laur; Ceva de argint. Un bag ori o salba, o bratara. O sa va intrebati cum se invata, totusi, un descantec, o dezlegare ori o lucrare de desfacere daca nu ai voie a-l spune nimanui. Iata cum:
Mai intai, vorbele pot fi scrise, nu neaparat rostite. Ca sa inveti un descantec fara a-l strica trebuie ca atunci cand il auzi rostit sa ai neaparat o piatra lucioasa de rau tinuta in mana ori la brau. Il mai poti invata daca il inveti de la mama ori de la ruda de prima spita. Tot asa, ca sa nu-si piarda puterea, dezlegarea se mai poate invata daca cel care vrea sa faca lucrarea este mai tanar cu cel mult 5 ani decat cel care ai spune descantecul. De asemenea, cel ce va spune o desfacere si un descantec spre a fi invatate, nu trebuie sa fie barbat decat daca e foarte barbat si in tinerete a fost lecuit la randul lui de o boala grava trimisa printr-o vraja. Trebuie, iarasi, ca cea care vrea sa invete a descanta, sa fie trecuta de varsta de 10 ani, daca nu este cumva spita din os vrajitoresc.LEACURI SI VINDECARI VRAJITORESTI
Leacurile, apele magice, filtrele de dragoste si fierturile descantate fac parte din puterea alba a unei vrajitoare. Ele sunt exact inversul fierturilor rele, de fapt, de dat ori de aruncat, aduc linistire si vindeca. Nu am intialnit decat foarte putine persoane pe care sa nu le pot lecui de facatura rea, de buruiana otravitoare sau de vraja trimisa cu boala si cu gand rau.
Orice vrajitorie are in cuprins un descantec, fie ca este un blestem, fie ca este o dezlegare. De aceea, mare parte din puterile unei vrajitoare este folosita pentru a vindeca de atingere rea sau de boala trimisa. Sunt doua feluri de lecuiri, cea cu sprijin curat, ceresc si cea cu sprijin necurat, caci puterile unei vrajitoare pot sa sileasca duhul rau sa repare raul ce l-a facut.
In amandoua felurile de vindecare, insa, trebuie multa credinta in Cel de Sus, tarie sufleteasca mare si, in plus, cunoastere a folosului tuturor ierburilor, florilor si buruienilor. Caci cu ajutorul lor se poate tamadui raul daca ele sunt preparate asa cum cere legea vrajitoreasca si sunt date bolnavului asa cum voi arata mai jos.
--------------------------------------------------------------------------------
REGULI DE BAZA PENTRU VINDECARI SI LEACURI
E bine sa nu uitati sfaturile mele pentru a reusi in incercarea de a lecui si alina suferintele date de dusmani:
- Fiecare leac trebuie pregatit anume persoanei respective, caci fiecare om arata o alta fata a bolii si primeste in mod diferit vindecarea.
- De cele mai multe ori, apa vrajita, cu puterea luata de la anume ierburi, trebuie pusa direct pe trupul omului si nu pe comprese si legaturi.
- Daca este nevoie ca vindecarea sa se faca prin atingere si frectionare in zonele bolnave, numai vrajitoarea sau o ucenica de-a ei poate face asta.
- Fiertura, esenta de planta sau oblojeala de leac nu trebuie atinsa de alta mana decat de a vrajitoarei, de a persoanei atinsa de boala ori de o ruda de primul grad al acesteia.
- Cele ce sunt spuse si cerute a se face cu leacul respectiv se vor urma intocmai fara abateri
- Filtrele si bautura de leac ajuta atata timp cat exista puterea in credinta ei. O fiertura bauta fara credinta, asa, in dorul lelii, poate sa faca mai mult rau decat bine.
- La fel ca si la vrajile de legat sau de facut, ori la blesteme, orice vindecatura trebuie platita.
- In general se da ca plata un ban vechi pentru ca banul sa poata deschide poarta celuilalt taram si sa traga boala inapoi.
- Se mai poate plati cu o pasare vie care sa cheme raul si sa-l inghita in maruntaiele ei, ori cu paine si sare ca sa aiba boala la drum, sa manance si sa nu se mai intoarca.
- Sa stiti ca oricat de mare ar fi puterea de lecuire a plantei respective sau a filtrului facut din ea, nu trebuie luata fara inchinaciune si descantec.
- Leacul nu se da din mana celui ce la preparat decat dupa ce acesta sufla de trei ori asupra lui si ii face cruce.
- Buruienile se pot culege din locuri bine stiute, numai de mana de vrajitoare ori de mana de copil nevinovat.
- Leacurile se dau si se fac doar in perioada de crestere a Lunii, dar daca atunci femeia respectiva este in perioada menstruala, nu se mai face nimic, caci e fara de folos.
- Nu se dau si nu se prepara fierturi sau bauturi vrajitoresti, din saptamana Rusaliilor, pana cand se termina Pastele, caci nu sunt lecuitoare. Ele sunt sub puterea duhurilor nebune ale Rusaliilor.
- Tot in aceste sase saptamani de peste an nu este voie a culege nici ierburi sfintite, nici plante ori buruieni, afara de doua plante care au puterea de a nu fi fermecate de Rusalii si anume, Pelinul si Usturoiul.
- Exista o singura zi si o noapte in an cand buruiana culeasa isi inzeceste puterea, fie ca este folosita proaspata, fie ca este uscata. Aceasta zi este ziua de 1 august, cand seva pamantului se sfinteste si urca in toate ierburile de leac.
- Sunt numai doua leacuri ce trebuiesc "furate", adica luate fara a fi vazut de nimeni si cu ochii legati, caci altfel isi pierd puterea si pocesc pe cel ce le foloseste. Acestea sunt "fiertura de sagetuta" si faptul de "iarba cu cinci degete"/
- Inainte de a folosi, orice leac vrajit se arata catre cele patru parti ale casei, incepand de la rasarit si apoi se stropeste cu putina apa neinceputa, cu care mai inainte a fost spalata o icoana.
- Sunt si doua ierburi care se iau, se descanta si se pregatesc de vindecare numai in ziua de Sanziene si anume, sulfina si siminocul, caruia i se mai zice si "vartejul pamantului", ierburi bune de vindecat crizele de epilepsie, impotenta, precum si pe cei lunatici, care umbla in somn.
- De altfel, cea mai buna noapte pentru dat si facut de leac este noaptea vrajita de Sanziene, dar cu o singura conditie: femeia ori barbatul care vor sa faca un altfel de leac trebuie sa aibe mai mult de 40 de ani. Caci altfel, daca purced la lucru si ies noaptea aceea afara din casa, duhurile apelor le iau chipurile si ii pocesc.
- Si un ultim sfat. Nu este bine, mai ales daca sunteti incepator intr-ale vrajitoriei, sa incercati a face leat dintr-o planta in trei culori, numita "iarba vrajitoarei", caci v-ar pandi pericole foarte mari. De altfel, nici nu ar trebui sa incercati sa gasiti aceasta iarba, chiar daca ati auzit de ea si de puterile ei, aci ea creste numai in locuri nestiute si poate fi vazuta doar daca te certi ori te bati linga ea, dar are de fiecare data alta culoare.
--------------------------------------------------------------------------------
RETETE DE LEAC VRAJITORESC
Trei sunt felurile in care puteti da un leac de vindecare: spalaturile, bauturile si oblojelile. La acestea se mai adauga alte cateva leacuri mai speciale, care au retete secrete si nu pot fi date in vileag decat pentru ochi vrajitoresc. Va voi spune cateva cuvinte despre fiecare dintre acestea si am sa va arat cand si cum se pot ele folsi.
ULEIUL DE OU
Este un leac pentru trimitere de buba rea si pentru infloritura de la buza, careia i se mai spune si herpes. Luati 11 oua de tara, neaparat foarte proaspete, le fierbeti foarte tare (cel putin o jumatate de ora, in doi litri de apa). Dupa ceea le curatati si puneti galbenusurile lor intr-o tava curata, pe un foc fara carbune, facut numai din lemn de soc or de salcie. Cand galbenusurile sau innegrit bine de tot, se trage tava de pe foc spunind:
Blestemat de-i fi
Duca-se pe pustii
Apoi scuipati in cele patru vanturi. In tava veti vedea un ulei inchis la culoare, care trebuie strans cu grija si cu care veti unge locul bolnav de cate ori este nevoie pana ce acesta se vindeca.
Uleiul ramas nu mai poate fi folosit impotriva unei alte trimteri ori sa fie daruit unei alte persoane, caci nu mai are efect.
El trebuie aruncat la o margine de apa curgatoare, pentru ca boala sa nu se mai poata intoarce pe acelasi drum, caci apa nu are carari si astfel calea este pierduta pentru totdeauna.
--------------------------------------------------------------------------------
TRASUL FIRULUI DE PAR
Tot pentru anume bube, iscate in zona gatului, la umeri, la mana ori pe fata, procedati in felul urmator: luati un fir de par lung, de la o femeie bruneta, firul sa fie mai tare si sa nu se rupa usor. Cel mai bine este ca femeia aceea sa fie lauza, adica sa aibe copil mic de tata si sa alaapteze sau, daca nu este posibil, sa fi alaptat de curand. Atentie insa, ca nu cumva femeia sa fie in perioada rea a lunii, adica sa fie in perioada menstruala, caci truda va va fi zadarnica. Firul de par il veti pune mai intai pe un stergar alb, curat, sub icoana, langa putina sare sfintita si veti aprinde o lumanare de ceara alba pe care, cu o seara inainte, ati trecyut-o prin biserica, pe sub masa din fata altarului. Asta ca sa se desfasoara firul trimiterii vrajite, iar lumanarea sa capete puterea de a veghea, adica sa nu se stinga tot timpul lucrarii leacului.
Inconjurati apoi stergarul cu firul de par asezat pe el, de trei ori, cu o felie de paine unsa cu miere, ursind astfel:
Asa te cinstesc
Si te veselesc
Cu miere, cu paine si cu sare
Cu ceara de lumanare
Asa sa ma cinstesti
Pe...(numele persoanei bolnave) sa-l sorocesti
Cu leac si cu drag
Cu cinste, cu sanatate
Sa ramana curat, luminat
Amin!
Stropiti apoi firul de par cu cateva picaturi din zema buruienii zisa "laptele cainelui" si, tinind firul de par bine intins cu amandoua mainile, treceti de sapte ori prin zonele de piele cuprinse de semnele bolii. Parul se atinge de piele usor, fara sa trageti prea tare ca sa nu se rupe, dar nici prea slab. Doar atat cat persoana respectiva sa simta o gadilatura usoara. La fiecare trecre, numarati cu glas tare indarat, de la 7 la 1, si la sfarsit ardeti parul la flacara lumanarii, ca sa piara descantecul rau.
Daca semnele trimiterii dusmanoase nu dispar in sapte zile, este sigur ca lucrarea de fapt a fost puternic legata si trebuie sa mai repetati inca odata sorocirea de vindecare sau sa folositi un alt leac.
--------------------------------------------------------------------------------
ALIFIE VRAJITOREASCA DE LUAT JUNGHIUL DIN OASE
Junghiurile sau durerile de incheieturi, durerile ascutite care te seaca pana la os sunt fapte trimise cel mai adesea prin pusul cutitului, asa cum am aratat mai inainte. Daca lucrul este sigur, iar lucrarea este cunoscuta ca fiind facuta de un dusman, puteti face farmecul de ridicare a cutitului pe care vi l-am spus mai sus. Daca nu, folositi leacul ce am sa-l arat acum, pe care l-am preparat eu insami multor oameni atinsi de farmecul ce se zice "al vantului rau", farmecul ce aduce junghiurile ca de cutit. Este o alifie vrajitoreasca, greu de preparat dar cu efect sigur. Reteta aceasta a fost tinuta de multi ani in mare secret si sunt putini cei care o cunosc.
Trebuie sa mergeti dimineata foarte devreme intr-un cimitir unde stiti ca exista un mormant al unei fete ce a murit fecioara. In jurul locului cu pricina, cautati o gaura de sarpe si puneti linga ea o strachina cu lapte cald, care atrage taratoarele. Cati serpi vin la strachina cu lapte, trebuie sa-i prindeti fara teama si sa-i puneti intr-un vas de lut smaltuit si nefolosit pana atunci, pe care il acoperiti bine. Daca sarpele nu vine, se poate ca culcusul sa fie parasit si atunci puteti scoate din pamant o mana de rame, dar numai de la capatul de la care nu se afla crucea. Sarpele sau ramele le aduceti in casa in vasul smaltuit si puneti peste ele cateva fire de tulpina ori frunze de la cinci plante si anume: busuioc, mesteacan, rodul pamantului, navalnic si buruiana de spurcat. Deasupra, turnati 19 picaturi de ulei de candela si spirt alb, curat, cat sa acopere si ultima frunza. Vasul il astupati bine, faceti de trei ori semnul crucii peste capac cu cutitul magic si il lasati la foc foarte cald (pe soba, pe vatra, in spatele cuptorului, ori afara la soare, daca este foarte cald) fara a-l misca din loc vreme de noua zile. Intr-a zecea zi, desfaceti vasul si amestecati bine, cu o lingura noua de lemn, pana ce continutul se face ca o pasta, zicand in tot acest timp:
Junghi de ceas rau
Junghi de turbare
Junghi de sagetatura
Junghi de sperietura
Junghi pus
De fermecatoare prepus
Iesi, piei si raspiei
Din trupul lui... (numele de botez al bolnavului) sa piei
Din culcare, insculare
Din osteneala
Si din fierbinteala
Amin!
Amestecarea trebuie sa o faceti numai in sens invers mersului acelor de ceasornic, ca sa se desfaca ata legaturii blestemate si trebuie sa aveti grija sa nu invartiti cumva inapoi, caci intregul leac "se taie" si nu mai e bun de nimic.
Alifia vrajita o veti intinde peste locurile dureroase ale persoanei fermecate, frecand pina ce intra bine in piele si mana nu mai aluneca deloc. Frectia o veti face de doua ori pe zi, dimineata dar sa fie neaparat inaintea pranzului, si seara numai dupa apusul soarelui. Leacul se tine la loc intunecos si rece si se foloseste pana ce se termina toata cantitatea.
Oblojeala o poate face si persoana bolnava singura ori o ruda de sange a acesteia, dar in acest caz, aveti grija ca atunci cand dati leacul din mana, el sa fie platit si sa suflati de trei ori asupra lui, asa cum v-am spus mai devreme.
--------------------------------------------------------------------------------
LEAC PENTRU TAIETURA DE CUTIT FERMECAT
Cu aceasta reteta de leac se pot da inapoi lucrarile de lovire, ranire prin cutit, taietura, rana deschisa, infectie sau "sange otravit"
Orice trimitere de farmec care poate sa provoace aceste feluri de rani este o lucrare puternica si greu de desfacut si asta se vede si prin aceea ca omul caruia ii este destinat nu se poate feri de ranire, de lovitura ori de taietura. Oricat ar fi de precaut, mai devreme ori mai tarziu, persoana respectiva se raneste sau, daca rana s-a produs in alt fel, fara sa fie provocata de lucrare vrajita, aceasta se agraveaza brusc si nu da nici un semn de vindecare.
Pentru oricare dintre aceste cazuri, am sa va dezvalui o taina de vindecare care are puterea de a opri drumul farmecului si de al intoarce catre trimitator, fie ca acesta este barbat, fie ca este femeie.
Spun asta pentru ca farmecul dat de femeie este de trei ori mai puternic decat cel al unui barbat si foarte multe dintre celelalte leacuri vrajite nu pot desface fermecatura bolii lucrata de mana femeiasca. Afara de acesta de mai jos, care are mare efect de lecuire.
Luati o paine de secara, dar aceasta sa fie veche de mai mult de doua zile, si taiati doua felii groase de doua degete pe care le veti aseza pe o panza alba, curata.
Apoi, postiti o zi intreaga. In dimineata in care vreti sa faceti lucrarea de lecuire, spalati-va bine fata si mainile si clatiti-va gura cu apa, apoi puneti feliile de paine intr-o strachina noua care sa nu fi fost niciodata folosita.
Puneti deasupra paineii un strat gros de sare tamaiata si un pumn de flori proaspete de cicoare si adugati apa sfintita (agheasma) cat sa le acopere putin.
Cel mai bine este sa fie agheasma luata in ziua de Boboteaza, de la noua biserici, intre prima si ultima bataie de clopot, adica exact in timpul cat se sfintesc toate apele. In timp ce turnati apa sfintita, descantati asa:
Daca ti-e trimis cu o mana
Sa se ia cu doua
Daca ti-e trimis cu doua
Sa se ia cu trei
Daca ti-e trimis cu trei
Sa se ia cu patru
Daca ti-e trimis cu patru
Sa se ia cu cinci
Daca ti-e trimis cu cinci
Sa se ia cu sase
Daca ti-e trimis cu sase
Sa se ia cu sapte
Daca ti-e trimis cu sapte
Sa se ia cu opt
Daca ti-e trimis cu opt
Sa se ia cu noua.
AMIN!
Iar la sfarsit, rostiti de trei ori, tare si clar: "Pentru....." (adaugind numele intreg, si cel de botez si cel de familie al persoanei careia ii este destinat leacul vrajit).
Apoi acoperiti vasul de lut cu o panza rosie de bumbac, nescrobita si nespalata vreodata, si lasati-l nemiscat un ceas incheiat. Intre timp, luati (puteti sa aveti pregatit dinainte) patru panze de paianjen de la cele patru colturi ale casei persoanei bolnave si atinse de farmec. Asezati-le cu grija peste panza alba. Deasupra puneti o cruce, dar aceasta sa fie numaidecat de lemn, si inchinati totul de trei ori, cu trei cruci mari facute cu furca cu doi dinti, rostind deasupra leacului, de fiecare data: "Dat, platit si trimis".
La incheierea ceasului, luati foarte usor panza de pe strachina si, cu o lingura de lemn veche si innegrita de arsura, amestecati bine pana se face o pasta groasa. Apoi toate casele de paianjen adunate, iar deasupra pasta din strachina si legati locul strans cu o carpa rosie.
Leacul se tine pe rana doua zile incheiate, pana ce apune soarele, iar daca dupa aceasta semnele bolii nu au cazut, iar rana nu a incaput sa dea inapoi, se mai poate repeta inca de doua ori.
--------------------------------------------------------------------------------
LEACUL DIN BROASCA
Pentru o rana care puroiaza si nu da inapoi cu nici un chip si despre care se vad semne ca ar fi tinuta asa de lucratura de mana vrajitoreasca, am sa va arat o cale sigura de vindecare. Trebuie numai sa aveti inima tare, sa nu va fie scarba sau sa va ingretosati si veti da inapoi farmecul trimis.
Si iata cum:
Pregatiti din vreme, la un ceas de seara, o legatura curata de panza de bumbac alb, in care veti aseza un pumn de bozii si trei bani de arama rosie sau de argint ingalbenit. Apoi, in aceeasi seara, cat mai este lumina, trebuie sa mergeti la o balta ori un loc mlastinos, cu stuf, cu trestie, un loc pe care este cel mai bine sa il stiti dinainte, pentru a nu pierde timpul, si veti vedea de ce. Pe tot drumul pana la balta, mergeti cat mai repede si sa nu intoarceti capul nici in stanga, nici in dreapta. La balta, aprindeti o lumanare din ceara alba curata si, facand de trei ori semnul crucii, trebuie sa cautati si sa prindeti o broasca mare. Este insa absolut necesar pentru ca farmecul de leac sa aibe efect, sa prindeti broasca pana ce arde toata lumanarea. In plus trebuie sa aveti mare grija ca lumanarea sa nu se stinga. Daca nu ati putut sa gasiti ori sa prindeti o broasca in timpul cat lumanarea a ars pana la capat, ori daca lumina acesteia s-a stins, este semn ca trimiterea s-a facut cu gand de moarte, ca lucrarea a fost blestemata de trei ori la rand si ca pentru bolnavul respectiv nu mai exista scapare. Atunci intrerupeti imediat orice caurtare, mergeti acasa, aruncati legatura facuta si nu mai intrprindeti nimic, caci mare pericol va paste.
Daca insa ati prins broasca, aduceti-o acasa vie in mana dreapta, fara ai pricinui vreun neajuns ori vreo rana deschisa si, indata ce ati intrat in incapere, ferecati bine cu mana stanga usa si ferestrele, scuipand la fiecare de trei ori, pentru ca duhul apelor sa se opreasca la prag. Imediat trebuie sa procedati in felul urmator: cu ajutorul cutitului magic, retezati dintr-o singura lovitura capul broastei si jupuiti-o de piele, asezind si pielea broastei in mijlocul panzei deja pregatita. De acum, legatura poate fi pusa pe locul bolnav, cu pielea broastei direct pe rana si legata bine pe deasupra, de noua ori, cu o fasie lunga de panza rosie.
Mare atentie insa, trebuie ca leacul vrajit sa fie gata legat deasupra locului betegit pana cel mai tarziu la primul cantat de cocs, ca mai apoi isi pierde puterea. De aceea trebuie tot timpul sa va grabiti. In timp ce infasurati cele noua randuri de panza peste legatura, spuneti asa:
Nu te leg de gras
Nu te leg de frumos
Te leg sa ostenesc
De lucrul vrajmasesc
Sa se goneasca
Si sa nu vorbeasca
De la trupul lui...(numele pers. bolnave)
De la crucea lui...(iar numele)
AMIN!
Leacul vrajit se lasa pe locul vatamat timp de doua-trei zile si apoi, daca sunt semne de vindecare se mai poate repeta cel mult odata.
--------------------------------------------------------------------------------
LEAC PENTRU LUNATICI
Iata acum un leac vrajitoresc fara gres in intoarcerea farmecelor date pentru a lega de nebunie o persoana, pentru a o face sa umble noaptea fara somn si sa se topeasca de pe picoare. Ursirea leacului dureaza doua zile mai bine zis doua nopti in care de fiecare data trebuie procedat asa. Pe un foc din lemn de alun asezati un ceaun mare care neaparat sa fie vevhi, folosit dar nespart, in care turnati zece litri de apa curata. Cand da in clocot, aruncati inauntru ramurele fragete de corn si trei pumni buni de buruiana de sporis si de mierea ursului. Lasati sa dea cateva clocote, timp in care descantati asa:
Iesi din trup, duh necurat
Duh spurcat, de alungat
Dezlegat si desclestat
Iesi acum
De la ...(numele persoanei)
Fa-te fum
Si praf si scrum.
AMIN!
Odata cu ultima vorba, faceti cu furca cu doi dinti cruci in apa ce fierbe si trageti vasul de pe foc. Cat timp apa se raceste, focul se lasa aprins, dar nu se zgandareste si nu se mai arunca lemne in el, ca si cand l-ati lasa sa se stinga de la sine. Cand apa s-a racorit, cat sa poata fi suportata, se toarna intr-o covata ori albie, si persoana respectiva se imbaieaza in ea pana ce se raceste bine. Apoi trebuie sa mearga neaparat la culcare si sa se acopere foarte bine. Apa se arunca dupa aceea peste jaratecul focului si aveti grija ca nu cumva sa mai calce cineva prin acel loc si sa ia boala in picior.
Totul se repeta in a doua noapte si nu se mai poate face din nou acest farmec de vindecare pana cand nu se implineste o luna intreaga de la prima zi, caci lucrarea rea se intoarce intreit asupra omului respectiv. Leacul este vindecator numai daca se face exact cu doua zile inainte ca Luna sa ajunga Luna plina.
--------------------------------------------------------------------------------
LUCRARI DE LEAC VRAJITORESC DE MARE FOLOS
Aceste lucrari de leac sunt de mare trebuinta si folos contra a tot felul de trimiteri de boala si de fapt ra, iar efectul lor este rapid si sigur.
Leacurile de mai jos le veti insoti cu descantecul simplu:
Pe....(numele persoanei careia ii ursiti leacul) sa-l sorocesti
Sa-l cureti
Sa-l primenesti
Cu leac si cu drag
Cu cinste si cu sanatate
Sa ramaie curat, luminat.
Amin!
Dupa aceea suflati de trei ori asupra lucrarii si faceti semnul crucii. Iata pe scurt aceste leacuri.
- Pentru impotenta luati sase morcovi de camp, nu de gradina, de li se mai zice si sculatori, fierbeti-i intr-un litru de vin rosu si dati-i barbatului sa bea.
- Negii, petele si alunitele ce-au aparut dintr-o data le ungeti bine cu sangele scurs din coada taiata ori rupta a unei soparle. Cel mai bine este sa fie guster.
- Pentru ca o femeie lauza sa aibe lapte, daca acesta i-a secat fara motiv, dar numai daca sunt semne de lucraturi ori farmec diavolesc, puneti pe fiecare san al femeii, o turtita din faina neagra, cu iarba de-i zice "lingura zanei" si cu vin alb.
- Lipitura de buba rea ori trimiterile de bube dulci si de cosuri urate pe fatza si pe trup se freaca ori cu seva ce iese dintr-un altoi de alun tinut deasupra jarului, ori cu o bucata de ficat crud de la un porc negru care se da apoi unei pisici negre.
- Tot cu radacina de morcov de camp se trece si galbinarea daca faceti asa: scobiti un morcov mare, bine copt, ca pe un paharut si puneti inauntru o verigheta ori un inel de aur curat, iar apoi umpleti scobitura cu agheasma masurata cu gura. Lasati leacul asa facut trei nopti la lumina Lunii si apoi dati persoanei atinse de lucrarea rea sa-l bea dintr-o sorbitura.
- Ulciorul se lecuieste intr-o zi si-o noapte astfel. Puneti 19 boabe de pucioase intr-un peticut de panza rosie, legati bine la gura si dati-l persoanei bolnave sa-l poarte legat la gat toata ziua si toata noaptea urmatoare
- Ca sa scapati pe cineva de sughitatul ce nu se mai opreste, puneti fusul magnetizat intre sprancene, chiar acolo unde incepe nasul persoanei si spuneti persoanei sa se uite fix la el fara sa clipeasca, in timp ce-i descantati spunind "Tatal Nostru" . Sughitul va trece pe loc.
- Daca sunt copii carora le curge sange din nas brusc fara sa se fi lovit ori sa aiba alta cauza, puteti fie sa le asezati o cruce, dar neaparat de metal, chiar pe spate, intre umeri, fie sa le legati intre ele trei fire de par din cap facand trei noduri.
- Pe acel ce are pantecarie, boala caineasca de la stomac, sau greata pe nemancate, fara nici o explicatie, trebuie sa il trageti de aplecare. Adica sa-i frecati de noua ori tare si prelung palma, de la degetul gros pana la venele de la incheietura.
- Caderea parului in special daca este data de o exema ori insotita de multa matreata, poate fi oprita asa: fierbeti o oara pielea lepadata de o vipera in doi litri de apa neinceputa si spalati capul persoanei respective, dar cu mare grija, sa nu-i atinga ochii ori sa-i intre in urechi
- Durerile rele de stomac ce nu se mai potolesc cu nimic si sunt insotite de scaune cu sange, le lecuiti asa: puneti intr-o cescuta de cafea apa sfintita si apoi adaugati atata sare pana ce nu se mai topeste. Dati-i bolnavului o lingura mare din saratura aceasta, dar tineti minte ca leacul nu trebuie facut niciodata in timpul cand luna este palida, iar dupa ce o bea, persoana nu mai are voie nici sa manance nici sa bea nimic timp de o zi intreaga
- Un leac pentru galci, adica pentru umflarea gatului si anchilozarea lui, de nu mai poate omul nici inghiti mancare nici vorbi cu glas tare. Topiti cositor, turnati-l in apa neinceputa si legati-l apoi persoanei bolnave la incheietura mainii stangi incepand de marti pana joi. Joi noaptea trebuie sa ingropati cositorul la o raspantie de drumuri
- Febra mare peste masura, cand bolnavul tremura trece astfel: intr-o luni inainte de rasarit culegeti doua-trei tulpini de mutatoare, doua-trei de lopetica si o bucata de coaja de la un nuc aflat la margine de apa, dar aveti grija ca sa nu scoateti o vorba din gura si in fiecare loc sa lasati cate un colt de paine drept plata. Toate ierburile le veti toca marunt si le veti amesteca cu sare sfintita, iar persoana atinsa de farmec trebuie sa le poarte timp de doua nopti in ciorapi, fara sa-i dea jos ori cat de tare i s-ar infierbanta picioarele.
- La durerea de dinti si mai ales la umflatura, stingeti cutitul magic incins la foc, intr-un pahar cu miere, apoi luati pasta care a ramas pe lama cutitului dupa ce s-a racit, si dati-o persoanei suferinde sa o tina pe locul dureros timp de o noapte intreaga.
!!!!!!!!!!!!!!!!ESTE ADERVARAT!!!!!!!!!!!!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

iati un glonte si trage in site cu el ca e naspa!mai.Glumeam eram sarcastic dar mai studiaza.


vlad cel din spatele tau

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.